Sushi met krab en perzik
Ingrediënten;
1 blad nori
75 gram sushi rijst
water
2 surimi sticks (krab)
1/4 wortel
1 halve perzik uit blik
1,5 el sweet chili saus
1 el azijn
1 tl suiker
1 mespuntje zout
1 el ketjap-manis
materialen;
sushi matje
plastic zakje (groot genoeg om matje in te doen)
plastic folie
zeer groot scherp mes
snijplank en aardappel mes
kraan in de buurt
Recept;
berijd de rijst zoals op het pakje staat. (dit duurt ca. 40 minuten)
roer het zout en de suiker door de azijn.
kneed dit door de rijst die nu een plakkerige structuur heeft
doe het sushi matje uitgerold in de plastic zak.
leg de nori op het zakje met het matje en verdeel de rijst over de nori.
draai de nori met rijst om (rijst onder) en maak een lijntje, met de houtjes van het matje mee, van de sweet chilisaus over de nori.
leg de gesneden wortel snippers en de surimi op de strook sweet chili saus.
rol met het matje de nori met rijst om de vulling heen en knijp dit goed aan.
leg de rol op een snijplank en leg er de gesneden plakken perzik op.
doe er nu plastic folie er over en kneed het nogmaals goed aan met het matje. (nu uit de zak)
maak nu het grote mes nat onder de kraan, snij heen en weer, de uiteindes er af, en dan de rol in 6-8 stukken (laat het plastic er over heen)
haal het plastic er af en leg het op een bord, zet een bakje ketjap klaar om te dippen.
Smakelijk!

Tip, als je al vaker sushi hebt gemaakt, probeer dan met de helft van de rijst en de helft van het vel nori
Maak jouw eigen website met JouwWeb